Uitvaart

Een begrafenis, crematie of herdenking is vaak een moeilijke en droevige gebeurtenis.
Het omvat een gevoel dat niet altijd in woorden kan worden omschreven, maar misschien wel uitgedrukt kan worden in muziek.

Samen met de nabestaanden kijk ik naar welke liedjes passen bij de gelegenheid. Wellicht zijn er nummers die de overledene heel speciaal vond of die een bijzondere betekenis hebben voor de nabestaanden.
Het is belangrijk het gevoel van verdriet en gemis te uiten in het kiezen van de juiste muzikale omlijsting.

Soms hebben de nabestaanden geen idee welke muziek bij een dergelijke gebeurtenis past. Door jarenlange ervaring heb ik een goed beeld gekregen van muziek die passend is, waardoor ik allerlei suggesties kan doen betreffende liedjes in verschillende genres (pop, musical, jazz, semi-klassiek, troubadour, etc) en talen (Engels, Nederlands, Limburgs, Duits, Frans, etc). Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om liedjes in te studeren.

De bezetting qua muzikanten is geheel naar eigen wens in te richten. De basis is vaak zang met piano of zang met gitaar. Dit kan met allerlei instrumenten aangevuld worden, al naargelang uw muzikale wensen.

Uiteindelijk is het voornaamste dat we middels muziek een warme herinnering creëren, zodat de nabestaanden op een waardige manier afscheid kunnen nemen van de overledene.

Hier een aantal voorbeelden van liedjes die passen bij een dergelijke gebeurtenis:

Uitvaart repertoire Rob Reyners.pdf

Reacties zijn gesloten.